Optimal luftkvalitet: Din bedrifts «hemmelige» konkurransefordel

Når det kommer til renluftsløsninger, ser mange kun på de umiddelbare kostnadene ved installasjon og drift. Men sannheten er at en helhetlig vurdering av løsninger for luftfiltrering kan avsløre en annen virkelighet: De totale kostnadene for ren luft handler ikke bare om prisen på filter eller energiforbruk, men om den langsiktige verdien i form av bedre helse, økt produktivitet og energibesparelser.

Publisert

Hva koster egentlig ren luft? 

Når bedrifter vurderer å investere i luftfiltrering, er ofte den første tanken prisen på selve filtrene. Selv om dette er en del av ligningen, er innkjøpsprisen for filteret bare toppen av isfjellet. De virkelige kostnadene - energi, vedlikehold og drift - lurer under overflaten. Den reelle kostnaden for ren luft må nemlig vurderes sett over hele filterets levetid. Dette inkluderer faktorer som energiforbruk, vedlikehold, utskifting av filter, og – ikke minst – helse- og produktivitetsgevinster.

Totalkostnadsanalyse (TCO) 

Total Cost of Ownership (TCO), eller de totale driftskostnadene, er en modell som vurderer alle kostnadselementer knyttet til luftfiltreringssystemet. Dette gir bedrifter et mer realistisk bilde av hva renluftsløsninger egentlig koster over tid, og hvor man kan oppnå de største besparelsene. Hos Camfil har vi lenge jobbet for å optimalisere våre løsninger slik at kundene kan redusere sine driftskostnader uten å gå på kompromiss med kvaliteten på inneluften.

En stor del av TCO består av energikostnader. Høyere energikostnader er ofte et resultat av dårlig ytelse eller feil bruk av filtrene. Våre løsninger er designet med fokus på energieffektivitet, noe som reduserer det totale energiforbruket i løpet av filterets levetid. Sammen med riktig vedlikehold og filterskift til riktig tid kan dette gi betydelige økonomiske fordeler over tid.

Forbedret helse og produktivitet 

En annen faktor som ofte overses når det gjelder luftfiltrering, er effekten det har på de ansattes helse og produktivitet. Forskning har vist at dårlig inneluft kan føre til en rekke helseproblemer, som allergier, astma og andre luftveisproblemer. Dette kan igjen føre til økt fravær og lavere produktivitet. Ved å investere i renluftsløsninger kan bedrifter forbedre innemiljøet, noe som igjen kan føre til sunnere og mer produktive ansatte.

Camfil har utviklet filter som ikke bare er effektive til å fjerne partikler og forurensninger fra luften, men som også er tilpasset ulike miljøer og behov. Våre løsninger gir den beste balansen mellom kostnader og ytelse, samtidig som de sikrer et sunt og trygt inneklima.

Miljøhensyn og bærekraft 

I dagens klimabevisste samfunn er det viktig å vurdere miljøpåvirkningen av enhver investering. Luftfiltrering er intet unntak. Valg av effektive og miljøvennlige løsninger kan redusere CO2-utslippene betydelig. Våre filter er designet for å ha en lavere miljøpåvirkning gjennom hele livssyklusen. Dette innebærer alt fra produksjon og transport til bruk og avfallshåndtering.

Ved å velge energieffektive løsninger fra Camfil, kan bedrifter ikke bare redusere sine driftskostnader, men også ta et viktig skritt i retning av en mer bærekraftig drift. Med strenge krav fra myndigheter og økt fokus på miljøsertifiseringer, er dette et område der investering i kvalitetsfiltrering kan gi flere fordeler enn det først virker som.

Møt Camfil på VVS-dagene 

Når man tar hensyn til TCO, blir man raskt klar over at en investering i renluftsløsninger fra Camfil er en langsiktig strategi for både økonomisk besparelse og forbedret helse og produktivitet. På VVS-dagene 2024 ønsker vi å vise hvordan våre løsninger kan hjelpe med å oppnå nettopp dette. Kom innom vår stand i Hall D, stand 01-35, for å lære mer om hvordan Camfil kan hjelpe deg med å optimalisere dine luftfiltreringssystemer for maksimal ytelse og lavere kostnader.

Les mer om oss på Camfil.no

TCO – Total Cost of Ownership

TCO-modellen inkluderer følgende kostnadselementer:

1. Innkjøpskostnader: Prisen på selve filtrene.

2. Energikostnader: Filter står for en betydelig andel av ventilasjonssystemets energiforbruk. Energieffektive filter kan redusere disse kostnadene.

3. Vedlikehold: Regelmessig vedlikehold og rengjøring er nødvendig for å opprettholde optimal ytelse.

4. Utskifting: Filtrer må skiftes ut regelmessig for å sikre at luftkvaliteten forblir høy og for å unngå økt energiforbruk.

5. Helse og produktivitet: God inneluft gir sunnere ansatte og reduserer sykefraværet.

Powered by Labrador CMS