ANNONSØRINNHOLD

Exvent mottok internasjonal sertifisering for sine boligventilasjonsaggregater

Exvents aggregater har mottatt Eurovent Certified Performance. - En slik sertifisering gir oss en bekreftelse på at våre produkter holder den kvaliteten vi forutsetter at de gjør, sier salgssjef i Exvent, Gard Skjelstad.

Published

SS- Vi har høyt fokus på kvalitet, både på produkt- og kunnskapsnivå legger han til.

Våre aggregater produseres av Enervent Zehnder, en produsent av ventilasjonsutstyr for det nordeuropeiske klimaet, sier Skjelstad. De har nå mottatt en upartisk tredjepartssertifisering for alle ventilasjonsaggregater utviklet for boligventilasjon. Eurovent Certified Performance-merket indikerer at sertifiseringen av selskapets utstyr er internasjonalt anerkjent og godkjent.

Enervent Zehnder Oy, som spesialiserer seg på boligventilasjonsløsninger, har produsert ventilasjonsutstyr i Porvoo i Sør-Finland i mer enn 30 år. Mange kjenner selskapet som Enervent i Finland og Exvent i Norge. Det sveitsiske firmaet Zehnder Group ble eieren i 2018.

Anerkjennelse fra det uavhengige Eurovent Certita Certification Body (ECC) letter sammenlignbarheten og klassifiseringen av ventilasjonsutstyr på det internasjonale markedet. ECC-testene undersøker både energieffektiviteten og forbruket samt varmegjenvinningseffektiviteten til utstyret som skal sertifiseres.

EUs økodesigndirektiv og energimerkeforordningen for ventilasjonsaggregater handler om energieffektiviteten til produktene og definerer samtidig hvilke som er såkalte boligventilasjonsaggregater, altså aggregater utviklet for boligbruk.

Et boligventilasjonsaggregat er et aggregat med en maksimal luftmengde som ikke overstiger 250 kubikkmeter i timen eller en maksimal luftmengde på 250 til 1000 kubikkmeter i timen – og produsenten har opplyst at den er beregnet utelukkende for boliger.

Sertifiseringen gjelder for alle våre ventilasjonsaggregater med varmegjenvinning og varmepumpeteknologi for ventilasjon i boligbygg. Mer spesifikt betyr dette aggregatseriene Pinion, Salla, Svea, Pingvin XL, Pandion, Pelican, Alta, LTR-3 og LTR-5.

Sertifisering av et upartisk organ er en viktig kvalitetsgaranti for Enervent Zehnder og Exvent som eksportbedrift over hele verden. Som med mange andre produkter, er nasjonale sertifiseringer tilgjengelig for ventilasjonsutstyr, men betydningen deres er begrenset når man går utover innenlandske grenser.

I tillegg til Finland og Norge, selger Enervent Zehnder sitt ventilasjonsutstyr til andre nordiske land og Nord-Sentral-Europa. Eurovent-sertifisering styrker selskapets eksporthandel.

Exvent/Enervent Zehnder i korte trekk

Enervent Zehnder Oy har produsert ventilasjonsutstyr av høy kvalitet i Finland i mer enn 30 år. Hovedmarkedene inkluderer Finland, Sverige, Norge og Nord-Sentral-Europa. Siden 2018 har selskapet vært en del av den sveitsiske Zehnder Group, et av Europas ledende ventilasjonsteknologiselskaper. Se mer på www.exvent.no.

Powered by Labrador CMS