Våtromsdagene har vært arrangert jevnlig siden 2004. Her fra arrangementet i 2022.

Våtromsdagene 2024: En unik møteplass for våtromsproffene!

Våtromsdagene er et av årets viktigste arrangementer for alle som jobber med våtrom, uansett hvilken faggruppe du tilhører. Konferansen arrangeres annethvert år av Fagrådet for våtrom (FFV), og er en unik mulighet til å få faglig påfyll, bygge verdifulle nettverk i bransjen, og få svar på det du måtte lure på om våtrom.

Published

Våtromsdagene 2024 avholdes på Lily Country Club på Kløfta den 12.-13. september. De første Våtromsdagene ble holdt våren 2004, så det er jo i seg selv et lite jubileum! For to år siden sammenfalt konferansen med feiringen av FFVs 30-årsjubileum, og i år fyller faktisk selve Byggebransjens våtromsnorm 30 år! Det skal selvfølgelig også feires!

Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er en flerfaglig bransjenorm, som helt siden lanseringen i 1994 har vært et viktig bidrag til kompetansebygging i den norske byggebransjen. I fjor ble det kurset nesten 1.900 håndverkere i BVN, og det er registrert cirka 1.100 FFV-godkjente våtromsbedrifter fordelt over hele landet, fra Lindesnes i sør til Longyearbyen i nord.

Mange kursdeltakerne tar også flere moduler. Etter Våtromsdagene 2022 oppga 75 prosent av de som svarte på evalueringen at de har et personlig våtromssertifikat, og godt over halvparten jobbet i en Godkjent våtromsbedrift.

Forbrukerne har en viktig rolle

FFV har ikke bare tett kontakt med de profesjonelle aktørene innen våtrom, som utførende bedrifter, entreprenører og leverandører, men også forbrukere tar jevnlig kontakt med fagavdelingen i FFV, ledet av fagsjef Bjørnar Hansen. Han kan fortelle at de håndterer flere hundre henvendelser fra forbrukere i året. 

Fagsjef i FFV, Bjørnar Hansen, kommer med flere gode grunner til at du skal melde deg på Våtromsdagene 2024.

– Dessverre får FFV som oftest henvendelser fra forbrukerne først etter at noe har gått galt i prosessen, sier Hansen. 

– Dette ønsket vi å gjøre noe med, og lanserte derfor i fjor et bestillerkurs som gir råd til forbrukere om hva som er lurt å tenke på før de tar kontakt med en våtromsbedrift for å rehabilitere et våtrom.

Informasjon er lett tilgjengelig i dag, også feilinformasjon, og med økt kunnskap hos forbrukeren, er det viktigere enn noen gang at den profesjonelle parten også holder seg oppdatert.

Undersøkelser har vist at Våtromsnormen er godt kjent blant folk generelt. FFV mener at økt kunnskap hos både privatforbrukere og seriøse proffe aktører, med eller uten kontraktfesting av BVN, på sikt fører til fornøyde kunder, færre reklamasjoner og flere gode bad med ivaretakelse av viktige tekniske detaljer. Et vinn-vinn-scenario for alle parter.

Hvorfor delta på Våtromsdagene?

I FFV tror vi på å dele kunnskap, og det er nettopp det som skjer på Våtromsdagene.

Hele 93 prosent av de som svarte på evalueringen etter Våtromsdagene i 2022, oppga kompetanseheving som en viktig grunn til at de meldte seg på. 70 prosent svarte nettverksbygging og erfaringsutveksling, mens 50 prosent av deltakerne også kom for å få motivasjon og inspirasjon til sitt videre våtromsarbeid.

60 prosent svarte at de hadde vært med på Våtromsdagene én eller flere ganger før, og hele 80 prosent svarte at de ville anbefale andre å delta neste gang. (De resterende 20 prosent var ikke helt sikre… Kanskje de ville sjekke programmet først?)

Tema for Våtromsdagene 2024 er «De viktige detaljene – helhetlig kompetanse», og årets program er pakket med detaljer og kompetanse av ypperste klasse. Foredragsholderne er alle dypt engasjerte i sine fagfelt og de deler gjerne av sin kunnskap*.

Konferansier under Våtromsdagene er Bjørn Grimsrud, som er godt kjent for mange i bransjen, og det blir anledning til å ta en våtromsprat med både ham og flere av foredragsholderne under konferansen.

Her er noen eksempler fra programmet:

  • Hva trenger du som bygger våtrom å vite om NS3600 – Tilstandsanalyse ved omsetning av boliger? Forslag til endringer ligger nå ute til høring – v/Takstingeniør Claus Norsted – Norsk Takst
  • Når kunden ønsker mikrosement – hva bør de bli gjort oppmerksomme på før valget tas? – v/Vidar Hellstrand – Sansbygg AS og Stian Østrem – Surface design
  • Måling av planhets- og retningsavvik på gulv og vegger i våtrom. Hvordan gjøre dette i praksis? Og hvordan forholde seg til toleranser i forhold til krav i TEK og krav i kontrakt? v/ seniorrådgiver Geir Sørensen – FFV
  • Lokale reparasjoner av påstrykningsmembran. Hvilke forutsetninger på være oppfylt og når kan dette være en løsning? v/faglig leder Ove Bernhardsen – M-tett
  • FDV-dokumentasjon – Vet du hva som er krav i forskrift og hva som er lurt å levere? v/fagsjef Bjørnar Hansen – FFV 

I tillegg skal vi selvfølgelig innom nyheter fra BVN, få besøkt leverandørmessen og samles til god mat, underholdning og sosial hygge på torsdagskvelden.

Men ta ikke bare vårt ord for at Våtromsdagene er høstens høydepunkt! Her er noen sitater fra tidligere deltakere etter vi spurte hva de likte best med Våtromsdagene:

«Jeg ville bare ha mer av alt!»

«Variasjonen i programmet og leverandørmessen»

«Faglig påfyll kombinert med sosialt samvær»

«Kompetente foredragsholdere med matnyttig informasjon»

Årets program er pakket med innholdsrike foredrag fra noen av landets fremste eksperter på våtrom. Sjekk det ut på ffv.no/vd24

På spørsmål om å oppgi 3 gode grunner til at våtromsproffer bør ta seg en tur til Våtromsdagene 2024, svarer fagsjef Bjørnar Hansen: 

– Det er lurt å holde seg oppdatert på hva som har skjedd innenfor normer og forskrifter innen våtrom, oppdage nye produkter og arbeidsmetoder på utstillermessa, og ikke minst det å treffe andre folk i bransjen og utvide nettverket sitt. Det er jo også en ypperlig mulighet til å stille spørsmål til våre kunnskapsrike foredragsholdere underveis.

– Og hvem vet, kanskje finner noen ut at de allerede kan noe av det som det snakkes om fra scenen. Det er en bra følelse, avslutter han med et smil.

Vi i Fagrådet for våtrom ser frem til å ønske deg velkommen til Våtromsdagene 2024 på flotte Lily Country Club på Kløfta 12.–13. september 2024. SIKRE DEG EN PLASS HER

*Foiler fra foredragene sendes ut til deltakerne etter konferansen.

For mer informasjon, se her.

 

Powered by Labrador CMS