Annonsørinnhold:

Dette er Norges mest kjøpte flytende avløpsåpner

Selv om mange fortsatt forbinder Plumbo med det klassiske hvite pulveret, er det de flytende produktene som dominerer markedet.

Published Last updated

Hver uke brukes Plumbo for å åpne og vedlikeholde 80.000 norske plastrør. I dag er hele 9 av 10 Plumbo-produkter for avløp flytende. Dette inkluderer både kjemiske formuleringer som effektivt åpner tette rør, og biologiske løsninger som primært forebygger tilstopping. 

Plumbo Heavy Gel har i lang tid vært Norges mest kjøpte avløpsåpner og er blant annet tilgjengelig i alle dagligvarebutikker. Plumbo har lagt stor vekt på å utvikle de mest effektive flytende produktene, og tester utført hos 3. part, Kiwa AS, gjennom de siste 6 årene viser at Plumbo gel er en effektiv flytende avløpsåpner.

Rørleggermester Christopher Skogstad Messiha i Sandvika Rørleggerbedrift bekrefter at de flytende produktene fra Plumbo fungerer meget bra. 

– Gel-produktet er veldig effektivt på avløp, spesielt fra baderommet. Den flytende Plumbo Extreme er kanskje det råeste produktet i markedet. Det kan kun kjøpes av oss rørleggere, sier han. Han påpeker også at selv om pulverbaserte produkter er effektive, er hans generelle anbefaling å bruke de mer brukervennlige flytende produktene.

Profesjonelle alternativer

For profesjonelle rørleggere tilbyr Plumbo flere sterke løsninger som Plumbo Proff Aktiv Gel, Plumbo Flytende Ekstra Tung og Plumbo Extreme, som alle er flytende produkter. Sistnevnte er en ekstremt effektivt avløpsåpner basert på svovelsyre, tilgjengelig kun for rørleggere. Plumbo har også satset på miljøvennlige alternativer med Naturent-serien, som er Norges mest kjøpte biologiske produkter for rensing av avløp. 

Disse produktene bruker naturlige enzymer og bakteriekulturer for å bryte ned alt organisk materiale. De biologiske løsningene trenger lenger virketid, og fungerer derfor best som preventiv bruk.

Miljøvennlige alternativer

Rørlegger og daglig leder hos Grønne VVS, Severin Poppe Midteide, kjent som SeverinSuveren på TikTok, er opptatt av miljøvennlige produkter. Dette er ikke-etsende produkter som er like skånsomme for både brukeren og avløpet.

– Siden dette er produkter som skal brukes jevnlig, er det viktig at de ikke inneholder noen miljøskadelige ingredienser, er helt ufarlige å bruke for kundene og er biologisk nedbrytbare, sier han. Midteide bruker sine kanaler til å vise hvordan disse biologiske produktene fungerer og hvordan de brukes.

Nye løsninger for moderne behov

Plumbo fortsetter å lytte til forbrukernes behov og utvikler stadig nye produkter. Et eksempel på dette er Plumbo Håroppløser, som er en flytende avløpsåpner spesielt effektiv for å fjerne hår, såpe og balsamrester fra sluk og avløp, noe som gjør den til en favoritt i husholdninger med langt hår eller kjæledyr. 

– Plumbo Håroppløser er fantastisk god på å fjerne hår, balsam og typiske rester i husholdninger der noen har langt hår, eller dusjer hunder. Plumbo Heavy Gel fungerer også godt på hår, men Plumbo Håroppløser fungerer best, sier rørleggermester Messiha.

Plumbo har altså kommet langt fra de tidlige dagene med pulverbaserte løsninger. Med et bredt spekter av høyeffektive flytende produkter, både for profesjonelle og private brukere, og en økende satsing på miljøvennlige alternativer, fortsetter Plumbo å være en ledende aktør innen avløpsrens i Norge. Et viktig premiss for dette er å lytte til markedet, og det gjelder også fagmiljøet i Norge. Derfor er Plumbo alltid nysgjerrig på å vite hva rørleggerne anbefaler og hvorfor, og de har derfor opprettet en egen side der du som fagperson kan gi din tilbakemelding. Dette kan du gjøre her: plumbo.no/forbedringer 

Powered by Labrador CMS