ANNONSØRINNHOLD

Hvorfor anbefaler flere norske rørleggere Plumbo?

Og hvilke typer Plumbo?

Published Last updated

Noen rørleggere har gjennom årene frarådet sine kunder å bruke Plumbo. Det de egentlig mener er at de foretrekker at kundene bruker flytende avløpsåpnere.

Plumbo flytende gel er Norges desidert mest kjøpte avløpsåpner. Den leveres også i en egen proffversjon helt opp til 2,5 l kanne.

Plumbo Heavy Gel og Plumbo Aktiv Gel er avløpsåpnere som har en tyktflytende gel konsistens. Denne gelkonsistensen er tyngre enn vann, og hindrer at den tynner seg ut med vann før den når proppen. På denne måten vil et gelprodukt beholde mer av kraften enn tilsvarende tyntflytende produkt.

Tester utført hos 3. part, Kiwa AS, gjennom de siste seks årene viser at Plumbo gel er en effektiv flytende avløpsåpner.

Produkter som brukes preventivt – for å unngå at rør går tett

Der man ofte får tett avløp, anbefaler stadig flere rørleggere at det brukes preventive produkter for å unngå at rørene går tett. Disse bør brukes jevnlig, evt straks man merker at avløpet går litt tregere..

Plumbo har de siste årene utviklet flere flytende produkter som forebygger at rør går tett. Disse bryter ned det alt organisk materiale som samler seg opp i rør og vannlås, før det går tett. Siden dette er et produkter som skal brukes jevnlig, inneholder de ingen miljøskadelige ingredienser.

Naturent™ Biologisk Avløpsrens gel inneholder biologiske ingredienser av naturlig opprinnelse. Aktivstoffene er 3 ulike enzymer, og «gode bakterier» som både fjerner vond lukt, og effektivt bryter ned fett, såpe, matrester, tannkrem og annet kosmetisk og organisk avfall. Bryter også ned ekskrementer, toalettpapir og cellulose. Dette er ikke-etsende produkter som like skånsomme for brukeren som for avløpet.

Naturent™ Gel kan brukes i alle sluk og avløp – også i alle typer toaletter, inkl. fritidstoaletter. Det ene enzymet bryter ned all cellulose, f.eks. toalettpapir, så dette er perfekt både i vannklosett som går tett, og fritidstoaletter i hytte, campingvogn, båt m.m.

Plumbo Naturent gel.

Naturent finnes også i en proffversjon – med dobbel styrke.

De beste biologiske produktene kan også brukes når avløpet begynner å bli tett, men enzymer og mikroorganismer trenger lengre virketid enn avløpsåpnere med sterke kjemikalier. Det må derfor minimum få virke over natten. Fordelen med biologiske produkter er at de er langt mer skånsomme enn kjemiske avløpsprodukter.

Det finnes også biologisk avløpsrens i form av rørpinner som slippes gjennom sluket. Naturent™ biologiske rørpinner virker i en måned. En pakke inneholder rørpinner som holder sluket naturlig rent, luktfritt og hindrer tette avløp i 12 mnd!

Plumbo Rørvask er et kjemisk produkt som er utviklet for samme formålet.

Plumbo Rørvask er et kjemisk produkt som er utviklet for samme formålet.

Plumbo® Rørvask løser opp fettlaget som legger seg i sluk og rør som går fra kjøkkenvask og dusj/bad. Rørvask er ikke like sterkt som de sterkere avløpsåpnere, men løser allikevel opp ansamlinger av fett, hår, matavfall, såpe etc, slik at man ikke får tett avløp. Rørvask fjerner også vond lukt fra sluket.

Der man ofte får tett avløp bør Plumbo Rørvask brukes jevnlig, evt straks man merker at avløpet går litt tregere. Siden dette er et produkt som skal brukes jevnlig, inneholder den ingen miljøskadelige ingredienser.

Plumbo Extreme – KUN FOR RØRLEGGERE

Plumbo Exteme er en svært sterk og effektiv avløpsåpner for profesjonell bruk, og selges kun til rørleggere. Inneholder min. 96 % svovelsyre og har en egenvekt over 1,8.

Plumbo Extreme.

Løser meget raskt opp alt organisk materiale; eks. fett, såpe, cellulose, toalettpapir, sanitærbind, bleier, kalk m.m. Åpner effektivt opp urinaler, toaletter og avløpsrør som er tilstoppet av organisk materiale eller frosset. Den er skånsom mot PVC, plastrør og gummipakninger, og vil også løse opp rust i gamle soilrør

Mange rørleggere bruke denne type produkter til tining av rør.

Plumbo Pulver – problemløser siden 1909

Norske rørleggere anbefaler bruk av flytende produkter. De fleste Plumbo produktene er som vist over flytende. Det finnes i dag 5 ulike avløpsåpnere på markedet som er basert på pulver/pulverflak. De mest kjente er Plumbo og Mudin. Tester viser at Plumbo Pulver virker både raskere og mer effektivt enn noen av de flytende avløpsåpnere som er tilgjengelig for forbruker. Noen rørleggere hevder fortsatt at slike produkter ødelegger plastrør.

Dette er en myte som bransjelegenden Ole Larmerud, mangeårig teknisk direktør i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (som nå heter Rørentreprenørene Norge), forklarte i ett intervju: «Myten om at Plumbo skader rørene oppsto i en periode da man brukte myke rør, såkalte ABS-rør. Disse hadde en spesiell gummiblanding som gjorde at de ikke tålte Plumbo. De tålte ingen av de såkalte avløpsåpnerne. Egentlig var det lite de i det helt tatt tålte av kjemikalier; ikke en gang sitronsyre.

Siden har vel myten om at Plumbo skader rørene ligget i underbevisstheten, selv om det ikke lenger har rot i virkeligheten. Dagens plastrør har imidlertid ingen problemer med Plumbo eller andre avløpsåpnere», sa teknisk direktør Ole Larmerud i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening.

Rørleggere kjøper Plumbo produktene hos Heidenreich, eller i vår nettbutikk for bedriftskunder her https://www.krefting.no/

Powered by Labrador CMS