Annonsørinnhold:

Tror rørleggeren kan bli den nye smarthusleverandøren

– Vi må holde følge med utviklingen og ta til oss ny teknologi. Smarthus kan bli et nytt ben å stå på for rørleggere, tror Magnus Høgberget i Ramsøy AS.

Vi møter 29-åringen på Lygna i Gran kommune. Der har Ramsøy AS sikret seg røravtalen i forbindelse med utbyggingen av et stort hyttefelt.

Aldri har det vært solgt flere hytter i Norge enn i 2020, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Og det var salget av fjellhytter som økte mest. Mange nordmenn ønsker seg en komfortabel og høyteknologisk fritidsbolig på fjellet.

- Gulvvarmestyring har vi levert lenge og nå er det mange kunder som spør om hva mer vi kan tilby, forteller Magnus Høgberget i Ramsøy AS.

Han mener utviklingen innen smarthusteknologi vil slå positivt ut for rørleggerbransjen.

Plug and play

– Det er en videreføring av de tjenestene vi tilbyr markedet i dag. Vi har levert varmestyring i mange år, men ikke på det nivået vi kan nå. Vi trøblet i starten, men nå er teknologien blitt bra. Og med den supporten vi får fra Armaturjonsson så er det enkelt å tilby det til kundene. Plug and play.

– Det du trenger er strøm og nettilgang. Appen forklarer deg hva du skal gjøre, sier Høgberget og trekker smarttelefonen opp av arbeidsbuksa.

– Før så brukte vi PC til å programmere, men nå gjør vi alt på telefon. Det går raskere og er enda enklere. Alt styres fra denne, forteller han og scroller ned i appen.

– Dette er forbedring av hva vi har levert før innen gulvvarmestyring. Før var det mye kabling, nå er det trådløst og nå styrer vi alt på telefon. Det er veldig tidsbesparende når du kan kjøre gulvvarmen og smarthusfunksjonene i samme app. Det blir som et lite SD-anlegg på telefonen. Det er lettvint, energibesparende og småtøft.

Spar tid

Høgberget er ikke alene om å omfavne smarthusteknologien. Hos Armaturjonsson får de stadig henvendelser fra rørleggere som ønsker å vokse på smarthusteknologi.

– Interessen er økende og tilbakemeldingene vi får fra installatører og sluttbruker er positive. Forbrukerundersøkelser viser at smarthusteknologi er noe sluttbrukerne ønsker. Det må rørleggerne utnytte. Ballen ligger hos dem, sier produktsjef Fredrik Henriksen i Armaturjonsson.

Henriksen mener utviklingen innen smarthusteknologi beriker både de som kjøper det og de som selger og installerer det. Sluttbrukere med et online-system vil til enhver tid ha et oppdatert anlegg siden det automatisk laster ned siste programvareversjon som blant annet sørger for optimalisert drift og energieffektivitet.

– Som leverandør forsøker vi selvsagt å fremsnakke løsningene vi tilbyr, men smarthusteknologi åpner nye markeder og det gjør hverdagen enklere for rørleggere. Det at du for eksempel kan logge deg på kundens anlegg fra der du er, gjør at du sparer mye tid. Om en termostat har gått tom for batteri, så ser du det i appen.

Armaturjonsson jobber kontinuerlig med å utvikle sin smarthus-serie, Arjonsmart.
– Mange spør om systemet vårt er kompatibelt med Google Home, og det er det. Det kan kombineres med styring av panelovner, lys og alt som går på strøm. Med et smartrele kan du styre garasjeportåpneren. Systemet er mer komplett en mange tror.

I denne videoen ser du hvordan produktene i Arjonsmart-serien kan gjøre bygg smartere.

hjemmesiden til Armaturjonsson ligger det mye informasjon om hvordan teknologien virker og videoer som viser hvor lett det er å installere smarthusteknologi.
– Men det viktigste er å vite at nå kan du som rørlegger bli smarthusleverandør. Hverken du eller kunden trenger å ringe til elektrikeren, poengterer Henriksen.

Mange muligheter

Armaturjonsson startet salget av smarthusprodukter for fem år siden.
- Salget går strålende og vi hadde kjempevekst i fjor. Vi selger mer styring enn gulvvarmerør og det viser at mange bruker vår gulvvarmestyring på konkurrerende systemer, forteller Johnny Kvalheim, salgssjef i Armaturjonsson.

Smarthus er et satsingsområde i Armaturjonsson og daglig er salgstemaet i kontakt med rådgivende konsulenter, rørleggere og sluttkunder som ønsker informasjon og opplæring.

- Det er mye å sette seg inn i og mange produkter. Vi er opptatt av å gi alle god veiledning slik at de blir trygge og vet hva de får, sier Kvalheim.

Magnus Høgberget tror smarthusteknologi kan bli et nytt ben å stå på for rørleggere.

- Jeg vet ikke om kundene i dag ser på den tradisjonelle rørleggeren som en som kan levere smarthusteknologi, men med god markedsføring og godt samarbeid med leverandører som Armaturjonsson, så tror jeg vi kan bli totalleverandør av smarthusteknologi, mener Høgberget.

Powered by Labrador CMS