Annonsørinnhold

Det skal lønne seg å tenke på bærekraft, både for helsen og miljøet

Bærekraft og miljøengasjement har stått i fokus hos Camfil fra dag èn.

Vi var grønne og bærekraftige allerede for 55 år siden, men på den tiden fantes ikke disse ordene i dagligspråket. Nå, derimot, står Bærekraft og Miljøengasjement i fokus for mange bedrifter. Og det er bra!

For å styrke dette arbeidet har Camfil, som første filterprodusent, nå kommet med Miljøvaredeklarasjon (EDP) på produkter.

Det skal lønne seg for deg å tenke på miljøet

Det er vanskelig for oss å snakke om Bærekraft uten å ta med forretningsaspektet, og vise versa. I tillegg til å være kjernen i selskapet, ser vi bærekraft som et konkurransefortrinn: vi kan skille oss fra konkurrentene ved å tilby produkter med bedre ytelse og lavere trykkfall. Trykkfallet er direkte relatert til energiforbruket i luftbehandlingsaggregatene, så lavere energiforbruk gir en kostnadsbesparelse for kunden – samtidig som det har en positiv innvirkning på miljøet.

Ren luft – god helse

Å sette Bærekraft og Miljø i fokus betyr også å sette helsen vår i fokus. Vi tilbringer omtrent 90 % av tiden vår innendørs, og det er viktig at vi har et godt innemiljø som holder oss sunne og i form og gir oss muligheten til å holde konsentrasjonen oppe. Vi må ikke redusere luftkvaliteten i vår søken etter å redusere energiforbruket, men sørge for å velge løsninger som tar hensyn til både helse og miljø.

Hva kan du gjøre for å sikre god inneluft på jobb?

Nye undersøkelser peker på at innendørs luftkvalitet (IAQ) og medarbeideres produktivitet, henger sammen - og at sunn luftkvalitet bidrar til økte prestasjoner.

Bedre luftkvalitet gir færre forurensende stoffer i luften og mer oksygen. Forbedret oksygentilførsel til hjernen resulterer i bedre kognitiv prestasjon, mens symptomer på oksygenmangel gjør det motsatte. Å forstå forholdet mellom dette vil hjelpe arbeidsgivere med å forbedre både luftkvaliteten og medarbeidernes sunnhet og prestasjonsevne.

Hva med luftkvaliteten hjemme, da? Dårlig kvalitet på inneluften er ikke bra for helse og velvære. Å begrense eksponering av dårlig inneluft kan begrense plagene og bedre helsen. Selv om vi ikke kan kontrollere luften ute, så er det ting vi kan gjøre for å bedre luften rundt oss når vi er innendørs. Nedenfor har vi noen tips til hva du kan gjøre for å forbedre kvaliteten på luften hjemme hos deg.

Camfil har noen enkle tips til hva du selv kan gjøre for å forbedre luften hjemme og på jobb – noe som særlig er aktuelt når vi går vinteren i møte:

6 tips som sikrer luftkvaliteten på arbeidsplassen

Vi gir deg en enkel «sjekkliste» på hvordan du sikrer god luft og derved bedre helse på arbeidsplassen.

Enkle tips for å holde høy luftkvalitet innendørs i juletiden

I julen tilbringer vi nok enda mer tid innendørs, ofte med familie og venner. Kanskje blir det ikke så folksomt denne julen – julen i «Koronaens tid» - men det er allikevel fornuftig å tenke litt over hvordan vi kan forbedre inneluften når det er kaldt ute og vi brenner lys og varme innendørs.

Ofte stilte spørsmål om virus og filtrering

Etter Covid-19 pandemien brøt ut har vi fått mange spørsmål og virus og luftfiltrering. Vi har samlet de spørsmålene som vi oftest har fått, og de kan du høre og se her i videoene i Camfils Informasjonssenter, «Insigths».

Hvordan velge riktig: 5 tips til hvordan du velger riktig luftrenser

Å redusere partikkelnivåer, fjerne ubehagelig lukt og fjerne luftbårne partikler som virus er ofte viktige grunner til å skaffe seg luftrenser. Denne korte videoen vår gir deg 5 tips som kan hjelpe deg med å velge riktig luftrenseløsning.

Nyttige linker:
Camfil og Bærekraft
Camfil og Miljøpåvirkning: LCA og Miljøvaredeklarasjon – EPD «Insights» - Camfils Informasjonssenter:

Powered by Labrador CMS