Annonsørinnhold:

Fernox TF1 Total Filter magnetfiltere og Filter Fluid+ Protector, en kombinert korrosjonshemmer og rensemiddel som Cimberio er alene om på markedet.

Hvorfor møter vi enda ubehandlede varmeanlegg?

Vannbehandling er et minstekrav for varmeanlegg og man kommer som regel ikke unna det. Det er viktig for å eliminere korrosjon og mikrobiologisk aktivitet, i tillegg til å ha en vesentlig betydning for anleggenes funksjon og levetid. Likevel møter CFA Rørleggerbedrift på mange varmeanlegg som går tungt og holder på å gå tett.

- Det er jo enkelt og greit at man må ta vare på varmeanlegget sitt for å unngå store problemer på sikt. Man må være proaktiv og ta forhåndsregler for å forbedre driftskostnader og levetiden på anlegget, forteller Geir Aarstad rørleggermester hos CFA.

De fleste anleggene vil få problemer, et problem som er enkelt å behandle med Protector og å sette inn en magnetstav. Dette bør ses etter årlig og gir rørleggeren mulighet til å selge inn lengre avtaler.

Geir Aarstad, rørleggermester hos CFA Rørleggerbedrift.

Det «originale» vannbehandlingssystemet

CFA bruker primært Fernox TF1 Total Filter magnetfiltere og Filter Fluid+ Protector, en kombinert korrosjonshemmer og rensemiddel som Fernox er alene om på markedet. Fernox er også å anse som det «originale» vannbehandlingssystemet og er ledende innen vannbehandling.

- For vår del var det et spørsmål om tilgjengelighet og funksjonalitet. Cimberio var tidlig ute med Fernox på markedet, det er et tilgjengelig produkt og det funker svært godt. I tillegg har Cimberio utrolig god service og flinke folk som kan mye, sier Aarstad.

CFA opplever stadig å ha kunder som ikke har gjort tiltak før anlegget er kjørt. Etter å ha installert Fernox TF1 går pumpen kortere og klarer seg uten å be om tilskudd slik at kunden får økt komfort og sparer energi.

- Ved nyinstallasjon av vannrens er det enkelt å sette inn magnetstav og Fernox TF1, venter man for lenge blir det dyrt. Vi får kjempegode tilbakemeldinger etter installasjonen og vedlikehold, sier Aarstad.

Fernox TF1

Hva bør man tenke på?

For å bygge et servicevennlig anlegg må man følge leverandørenes instruksjoner, og vite hvilket anlegg man har med å gjøre. God forebygging handler om å ha kunnskap om systemet.

- Det er viktig å vurdere materiale på varmeanlegget og hvilke kombinasjoner som passer. Gjør rørleggeren dette riktig vil energiopptaket blir bedre fordi mediet er sunt, sier Aarstad

Rørlegger må vurdere og ha kunnskap om hvilke komponenter og materialer som vil være i kontakt med vannet og systemets driftsparametere, og ikke minst hvilken vannkvalitet vannet som skal brukes i systemet har.

Kommunene bør prioritere vannbehandling

- Kommunene vet om behovet for vannbehandling, men det blir ofte et kostnadsspørsmål. Det er ikke alltid prioritert i kommunale budsjetter. På nybygg bør vannbehandlingen være med i prosjektstadiet for at det skal bli gjort. Dette blir nok tydeligere presentert av en konsulent enn av en rørlegger, men det klareste argumentet er når ting ryker og ting blir kostbart, forklarer Aarstad.

Bruk av Fernox gir merkbar energisparing, økt levetid på alt utstyr og sikrer rørleggerens omdømme. Cimberio leverer jevnlig løsninger til offentlige bygg som næringsbygg, institusjoner og bygårder.

Finn ut mer om vannbehandling her; https://www.cimberio.no/om-vannbehandling/

Powered by Labrador CMS