Annonsørinnhold:

Erfaren hjelpemiddelaktør bryter omsorgsbad-monopolet

Bad for personer med nedsatt funksjonsevne har i mange år vært et marked uten konkurranse. Nå har selskapet Hepro tatt opp konkurransen, noe som gir større valgfrihet for brukere og utbyggere.

– Hepro er i ferd med å etablere seg som en betydelig aktør i markedet for bad til personer med nedsatt funksjonsevne og spesielle behov. Det betyr at sykehus og omsorgsboliger og andre med behov for slike bad, ikke lenger bare har ett alternativ å velge mellom, sier Key Account Manager for bad hos Hepro, Sarita Helene Betin.

Gir større valgfrihet

Hepro er en godt etablert aktør i det norske markedet. Selskapet har siden 1987 utviklet og produsert et bredt utvalg av tekniske hjelpemidler for barn, unge og eldre, samt velferdsteknologi. For tre år siden bestemte de seg for å utvide porteføljen og ta opp kampen om markedet for helsebad hvor brukerne har en funksjonsnedsetting som gir dem særskilte behov.

– Dette er et marked som i mange år har eksistert med liten konkurranse. Det ønsket vi å gjøre noe med, og for tre år siden brøt vi derfor det tilnærmede monopolet. Vi tilbyr et reelt alternativ, som oppfyller alle toleranser knyttet til vekt, universell utforming og funksjonalitet, noe vi tror er bra både for forbrukerne og de som er bestillere av slike bad, sier Key Account Manager, William Ildahl.

Rørleggere, arkitekter, entreprenører, samt kommunale og private kjøpere har derfor nå mye større valgfrihet enn det de hadde for bare noen få år siden. Dette er avgjørende for et velfungerende marked, da økt konkurranse har gitt press på prisene. Det gir også kjøperne økt trygghet for at de betaler riktig pris.

– Økt konkurranse handler imidlertid ikke bare om pris, det handler også om å tilby de beste løsningene. Med flere tilbydere blir det dermed også en konkurranse om kvalitet. De største vinnerne er derfor brukerne, beboerne på sykehus og i omsorgsboliger, sier Betin.

Funksjonelle løsninger

Hepros baderomskonsept består av førsteklasses innredning og utstyr som sikrer optimal brukerfunksjonalitet og verdighet hos brukere. Produktene blir i all hovedsak produsert i Finland av det anerkjente selskapet Korpinen, som gjennom det svenske børsnoterte selskapet AddLife også er Hepros søsterselskap.

– Korpinen har produsert slike baderom i over 25 år, og leverer produkter av svært høy kvalitet som selges over store deler av verden, blant annet i Danmark, Sverige, Saudi Arabia, Australia og Japan, sier ldahl.

Han forteller at løsningene kan leveres både for montering av rørleggere på byggeplass eller som en del av prefabrikerte baderomskabiner.
– Uavhengig av løsning, så får brukerne en optimal løsning tilpasset deres behov, sier Ildahl.

Krevende kunder

Betin og Ildahl forteller at responsen i møter med kunder er svært god.
– Vi opplever at markedet setter stor pris på at det har blitt mer å velge mellom. Vi blir derfor alltid tatt veldig positivt imot, sier Betin.

Den gode responsen har også materialisert seg i en rekke konkrete kontrakter. Blant kjøperne er for eksempel Haukeland Universitetssykehus, hvor de har levert hev og senk toaletter og servanter til cirka 200 bad på det nye Barne- og ungdomssykehuset.

De har også levert baderomsløsninger til Edvardsløkka omsorgsboliger i Kongsberg (kabiner), Åsane Sykehjem i Bergen (kabiner), Øverhagaen Helse og Velferdssenter på Røros, Dovre Omsorgsboliger i Lillesand og Lindeberg sykehjem i Oslo, og skal levere Nidarvoll Rehabiliteringssenter i Trondheim, for å nevne noen.

– Vi er veldig glade og ydmyke for den tilliten markedet har vist oss. Ekstra hyggelig er det selvsagt at kjøperne er kunder som stiller svært høye krav til løsningene de velger. Vi har brukt mye tid på å utvikle gode produkter. At markedet nå ser verdien av vår tilstedeværelse er derfor veldig kjekt, sier Betin.

Les mer om Gaius baderomsløsninger: https://www.hepro.no/baderom.html

Kontaktinfo:
heprobad@hepro.no
Tlf: 46 74 55 55

Powered by Labrador CMS