Annonsørinnhold:

Det er stadig økt etterspørsel etter radiatorer som glir inn i miljøet. Planar Plinth D kan leveres i mange forskjellige farger og størrelser.
Det er stadig økt etterspørsel etter radiatorer som glir inn i miljøet. Planar Plinth D kan leveres i mange forskjellige farger og størrelser.

Installerte 300 radiatorer uten bommert

I Tønsberg sentrum bygges nå et high-end BREEAM-sertifisert kontorbygg hvor rørspesialisten Bjørn-Gregersen har installert 300 radiatorer.

- Valget av radiatorer går ut på hvilket system som er anlagt, behov og tilgjengelighet. Også må vi ta kundens ønsker for design og pris i betraktning før vi bestemmer oss for leverandør, forteller Svein Kville prosjektleder i Bjørn Gregersen AS.

På Egenesgården i Tønsberg falt valget på Planar Plinth D fra Stelrad. Valget ble tatt på grunnlag av at det er en prisgunstig løsning med fint design som kan tilpasses i ulike størrelser og farger. Stelrad er verdens største radiatorprodusent og leveres av SGP Armatec AS i Norge.

Tips til installasjon av radiatorer:

  1. Det er viktig å velge riktig størrelse med tanke på effektavgivelse og fysiske mål for plass.
  2. Husk å ta hensyn til innredning og byggeiers ønsker når plassering skal bestemmes.
  3. Radiatoren skal plasseres minst 10-15 cm fra gulv til bunnen på radiatoren for gunstig sirkulasjon av luft og rengjøring under.
  4. Radiatorleverandør bør tas med på råd når plassering skal bestemmes.
  5. For designradiatorer på bestilling, bestill i god tid og bestill fra SGP Armatec.

Gjennomføring av leveransen

Kville forteller at man alltid vil møte utfordringer når man prosjekterer installasjoner på et bygg. - Gjennomføringen av dette prosjektet har gått veldig bra. Det har vært mange utfordringer, men alt har blitt løst på en god måte.

SGP Armatec har fokus på mellomstore og store varme- og kjøleanlegg i bygninger og industri. Til Egenesgården er alle radiatorene levert med ventiler, aktivatorer og styringssystem mot SD-anlegget.

- Det er en fordel å bestille fra leverandører som SGP Armatec som leverer alle komponenter som skal inn i installasjonen. Det er en trygghet i å bare ha én leverandør å forholde seg til både med tanke på installasjon og eventuell reklamasjon, fortsetter Kville.

Bygget skal overleveres 1. desember og driftsinnkjøring er satt i gang. Bygget er ferdigstilt, men radiatorene skal ikke fylles helt enda.

Standard installasjon mot fjernvarme

Radiatorene er koblet på fjernvarme fra Skagerak Energi som leverer i hele Tønsberg. Derfor vil det ikke være et stort teknisk rom på bygget.

- Fjernvarmen er koblet opp mot både varme og ventilasjon, vi syns dette er veldig greit. Installasjonen av radiatorene er veldig standard. Planar Plinth D er som de fleste andre radiatorer som gjør det enkelt for rørleggeren å montere, sier Kville.

Etter installasjon er det er det som regel rørentreprenøren som har installert systemene som får kontrakt på serviceavtalen som går igjennom garantitiden.

Skal gli inn i atmosfæren

Ved å koordinere farger på lister, vegger og radiatorer gjør man en radiatorløsning visuelt finere.
Ved å koordinere farger på lister, vegger og radiatorer gjør man en radiatorløsning visuelt finere.

Det er stadig økt etterspørsel etter radiatorer som glir inn i miljøet både i privatboliger, leilighetskomplekser og næringsbygg.

- For å få til dette må man belage seg på litt lengre leveringstid. Vi har bestilt radiatoren Planar Plinth D i fire ulike farger fordi det skal gli inn med fargene på veggene, for å skjule de i miljøet. Logistikken og planleggingen med lengder, størrelse og farge er en ganske stor jobb, men med hjelp fra SGP Armatec har vi faktisk truffet på alle områder, forteller Kville.

Det kan være lurt å bestille radiatorer fra leverandøren i god tid for å forhindre at prosjektet stagnerer på grunn av ventetid av spesialleveranser

Trenger du veiledning til et raditorprosjekt ta kontakt med produktansvarlig Tom Jacob van Garderen på [email protected].

Powered by Labrador CMS