ANNONSØRINNHOLD

- Når jobben gjøres riktig første gang, så blir du valgt igjen

Å være bevisst på kvalitet, presisjon og effektivitet gir god gevinst for VB Aamodt VVS.

Published Last updated

Når store leilighetsprosjekter skal reises på Sørlandet er VB Aamodt VVS aldri langt unna. Snart er 103 nye leiligheter i Kongsgård Park klare for innflytting.

Om Kongsgård Park

Leilighetsprosjekt i Kristiansand bestående av 103 leiligheter med vannbåren varme og sprinkleranlegg. Innflytningsklart høsten 2022.

Totalentreprenør er Mur i Sør AS.

Her har VB-bedriften i Søgne utenfor Kristiansand levert vannbåren varme, sprinkleranlegg og alt av sanitær.

– Vi har et veldig godt samarbeid med utbyggeren, Mur i Sør. På første byggetrinn ble vi valgt gjennom anbudskonkurranse, og byggetrinn to ble vi med videre fordi de var fornøyd med det vi allerede hadde gjort. Vi har mange oppdrag for dem, det er et samarbeid som fungerer godt for begge parter, sier Steffen Aamodt, prosjektsjef i VB Aamodt VVS.

Les også: God planlegging går aldri av moten

Det som er spesielt i akkurat dette prosjektet er at det brukes et trerørssystem, hvor varmt tappevannet gir energitilførsel til leilighetene. På denne måten unngår man varmetap og slipper utfordringer som sentrale varmeanlegg kan føre med seg. Dette er det flere og flere som bruker, særlig på Sørlandet, ifølge Aamodt.

Prosjektet har rullet og gått en stund, byggetrinn én varte et drøyt år, deretter var det et lite opphold, og byggetrinn to vil vare i ca 14 måneder. Syv mann fra VB Aamodt VVS har vært i sving på det meste.

– Det er et veldig fint prosjekt, men jobbmessig er det ikke så mye forskjell for oss om vi gjør 10 leiligheter eller 100 leiligheter, sier Aamodt.

Riktig første gang

Å være en pålitelig og regional aktør er viktig for VB-bedriften.

– Vi er opptatt av å levere arbeid av høy kvalitet til den tiden vi har avtalt. Det gjør at mange ønsker å samarbeide med oss, sier Aamodt.

Om rørleggerkjeden VB

VB er en landsdekkende rørleggerkjede for både privat- og proffmarkedet

VB Aamodt VVS bruker flere digitale verktøy for å sikre god effektivitet. Blant annet bruker de Dextro hvor de har sjekklister for alt fra kvalitetssikring til framdrift og bemanning.

– Det er veldig effektivt å gjøre ting riktig på første forsøk. Det medfører lite rettelser og er kostnadseffektivt. Det setter også utbyggerne pris på.

Mange detaljer, små og store skal på plass i et prosjekt.

– Å ha 50 personer på en arbeidsplass som skal jobbe trygt og effektivt er som å starte opp en bedrift med 50 ansatte hver gang man starter et nytt byggeprosjekt. Da er det viktig å være god på samarbeid og logistikk. Jeg tror grunnen til at vi blir valgt er at vi holder avtalen hver gang, både på fremdrift, kvalitet og pris.

Men aller viktigst er folkene, tror Aamodt:

– Hovedgrunnen til at vi blir valgt er at vi har gode folk på byggeplassen. Det er de som gjør jobben. Når jobben gjøres riktig første gang, så blir du valgt igjen.

Powered by Labrador CMS