Annonsørinnhold

Photo: Top Mountain Crosspoint / Alexander Maria Lohmann 2016
Photo: Top Mountain Crosspoint / Alexander Maria Lohmann 2016

Pålitelige presskoblinger i de Tyrolske Alper

Kvalitetsikret i høyden ved unikt presskoblingssystem.

Published Last updated

Mens passruten over Timmelsjoch noen ganger må stenge på grunn av værforholdene om vinteren, er "Top Mountain Crosspoint" tilgjengelig fra Hochgurgl i Østerrike hele året. I fjellpasset i Østerrike, på en alpinhøyde på 2 200 m, har "Top Mountain Crosspoint" blitt reist på svært kort tid. Flerfunksjonsbygningen med et areal på 6000 m² huser en restaurant, terminal til en taubane, en tollstasjon og et motorsykkelmuseum - alt sikret og montert med Viega presskoblingssystemer.

OM VIEGA:

  • 115 år siden oppstart.
  • Over 4000 ansatte over hele verden
  • Kvalitetssikrede presskoblinger for enklest mulig installasjon.
  • Selges i Norge av Høiax AS

- Her har sikkerhet en helt annen betydning enn i bunnen av dalen - og det gjelder også forsyning av drikkevann og oppvarming," understreker ingeniør Siegfried Hummel, daglig leder av BSE-firmaet Hummel GmbH, som ligger i nabostaten Längenfeld i Ötztal.

Ca 2.600 meter presskoblede rørledninger sikrer tilførsel av vann og varme. Flere forskjellige trykk-koblingssystemer ble installert for å distribuere varmen: Prestabo laget av galvanisert stål i anlegget, Profipress i kobbergren og stigerør, og Sanfix Fosta med Alupex-rør for tilkoblingene til radiatorene.

Kvalitetssikring av drikkevann

Kvaliteten på drikkevannet er sikret ved riktig dimensjonering av rørledninger i form av ringeledninger i installasjon.

- Fra de hyppigst brukte sanitæranleggene til de sjeldent brukte kranene i museet, tollstasjonen og i terminalen til taubanen, var det viktig å sette opp alt på en slik måte at kjøkkenet alltid får drikkevann av topp kvalitet. Vi oppnådde dette med en kombinasjon av lavvolumsledninger, samtidig som vi sikret pålitelige forsyninger med nødvendig volum, forteller Florian Reich, teknisk leder for BSE-firmaet Hummel.

Når det gjelder den praktiske implementeringen, installerte BSE-fagfolk fra Hummel deretter hovedlinjen ved hjelp av rustfritt stål med pressystemet Sanpress Inox i DN 64. Stigerørene er derimot laget av kobber (Profipress), og forbindelsene til kranene er passende dimensjonert av økonomisk Alupex-rør (Sanfix Fosta) på kveil.

Enkel og sikker montering

Pressfittings, også kalt presskobling er både enklere, sikrere og monteres raskere. Vår lekkasjeindikator SC-Contour viser om en presskobling ikke er presset ved første fylling av systemet eller ved en trykktest.

Med SC-Contour kan man oppdage en upresset kobling selv ved svært lavt trykk. Det er en billig og enkel "forsikring" mot fremtidig og kostbar skade. Selv ved meget lavt vanntrykk vil vann lekke ut fra SC-Contour i koblingen, for koblinger som ikke har blitt presset ordentlig. Dette forhindrer påfølgende og ofte meget dyr skade. En stor fordel når det kommer til sikkerhet.

Avhengig av materialer og anvendelsesområde (for eksempel drikkevann, varme eller gass) har Viega alle typer av presskoblinger med passende tetningselement. For å slippe forvirring når det kommer til hvilket tetningselement som passer til hvilket materiell, er koblingene merket med en fargede prikker. For eksempel er grønt for drikkevann, gult for blant annet gassinstallasjoner og rødt for varmeinstallasjoner.

Powered by Labrador CMS