Annonsørinnhold

Sparer tid med prefabrikkering

Som rørleverandør i store byggeprosjekter vil du kjenne på tidspress og krav om fremdrift. Da kan det være godt å ha en løsningsorientert og effektiv leverandørpartner med på laget.

På Kolbotn, like sør for Oslo, er Askim & Mysen Rør med i et stort boligprosjekt. Der leverer rørselskapet tappevann, varme og sprinkler til fem bygg med til sammen 106 leiligheter.

Finske Parmarine leverer prefabrikkerte baderomskabiner til boligprosjektet hvor Strukta er hovedentreprenenør.

Det er hektiske dager og høyt tempo for prosjektleder Hans-Anders Skaug og hans kolleger i Askim & Mysen Rør.

Fordeler med prefabrikkerte løsninger:

· Kortere installasjonstid

· Enklere logistikk

· Mindre lagerplass

· Enklere innkjøp

· Mindre avfallshåndtering

· Kun én leverandør å forholde seg til

- Vi har dårlig tid og det er tøffe krav til fremdrift i prosjektet. Men vi har valgt en løsning som gjør at vi sparer mye monteringstid, forteller Skaug og viser veien til badet i en av leilighetene.

Ferdig programmert

I de finske baderomskabinene monteres det prefabrikkerte gulvvarmeskap fra Høiax.

Skaug åpner døren til fordelerskapet.
- Høiax har hjulpet oss med å lage hullbildet til alle gjennomføringene som vi har i skapet. Alle skapene er like og passer inn over alt. Gulvvarmeautomatikken i skapene kommer ferdig programmert fra Høiax med romtermostater og aktuatorer. Vi får også systemskisser i 3D-format, forteller Skaug.

Ved å flytte skapproduksjonen ut av prosjektet, forklarer Skaug at de slipper å måtte forholde seg til hva som skal i hver enkel leilighet. Søppelhåndteringen går også mye raskere.

- Vi har fått god hjelp fra Høiax og de har gjort en god jobb med å tilpasse skapene slik at de passer til alle leilighetene. Vi har samarbeidet med Høiax om mange prosjekter og det var helt naturlig for oss å velge dem som partner til dette prosjektet, sier Skaug.

Samarbeidet går bra.
- Når vi sender bestillingen til Høiax så kommer alt ferdig levert til hver leilighet. Vi får ikke gjort feil med materialbestillingen. Det fører til mindre feil og mindre tidsbruk.

I riktig rekkefølge

- Det å få kuttet ned på monteringstiden er en kjempefordel for oss. Vi har mange leveranser til prosjektet og det er bra for oss å spare tid der vi kan spare tid. Alt vi kan gjøre i forkant av prosjektet er en fordel for oss.

Prefabrikkering gjør det også lettere å jobbe i riktig rekkefølge.
- Prosjekteringen er klar, fremdriftsplanen er spikret og bestillingene sendes. Skap monteres og trykktestes før man begynner å bygge sjakter. Det er sånn det skal gjøres, sier Skaug.

Han er ikke bekymret for at prefabrikkering vil føre til mindre jobb for rørleggeren.
- Det er der vi står nå. Alt utvikler seg og vi må følge med på det som skjer. Man bør heller snu på det og se på fordelene av å jobbe i riktig rekkefølge.

Skreddersydde løsninger

I tillegg til fordelerskapene prosjekterer Høiax også gulvvarmen i boligprosjektet.
- Vi får ferdige arbeidstegninger å legge rørene etter, forteller Skaug og nikker anerkjennende til mannen som står i døråpningen.

- For oss som leverandør av prefab er det veldig spennende å jobbe med rørleggere. Ingen prosjekter er like og det er det vi er spesialister på - skreddersydde løsninger for rørleggere, kunder og utbyggere, sier produktgruppesjef Finn Olaussen i Høiax.

Etterspørselen etter prefabrikkerte løsninger er stor og økende, særlig i store leilighetsprosjekter.
- Nå blir det satt ut slik at rørleggerne kan fokusere på andre oppgaver og henge med under byggeperioden, sier Olaussen.

- Jeg er overbevist om at vi kommer til å bruke mer prefabrikkerte løsninger i tiden fremover, sier prosjektleder Hans-Anders Skaug i Askim & Mysen Rør AS.

Powered by Labrador CMS