Annonsørinnhold:

BAS: Bjørn Vidar Evensen fra Assemblin er bas på byggingen av det tekniske rommet på det nye bygget til Port-Service.

Halvering av montasjetiden: – Jeg tror dette er fremtiden

Det kan være tøffe tidsfrister når man skal ferdigstille et moderne næringsbygg. Assemblin har valgt en rør-løsning som hjelper dem til å bli ferdig i tide. – Jeg tror dette er fremtiden, sier Bjørn Vidar Evensen.

Published Last updated

– Det er ikke annet å si enn at jeg synes dette funker veldig, veldig bra. Jeg vil kalle det veldig tidseffektivt, smiler Bjørn Vidar Evensen fra Assemblin.

Han er bas på byggingen av et teknisk rom i et nytt bygg for Port-Service Øst ved Amundrød industriområde, like ved E18 mellom Larvik og Sandefjord.

Og mens vi prater med Bjørn Vidar, jobbes det overalt rundt oss. For dette kombinerte lageret og kontorlokalet – der Cosmic Bygg er totalentreprenør – skal være ferdigstilt i løpet av noen korte våruker.

Men for Assemblin og arbeidet med det tekniske rommet begynner det raskt å nærme seg slutten.

– Jeg vil si vi er 90 prosent ferdige med dette rommet nå, sier Evensen.

Brukte litt over to uker

Assemblin har på denne jobben valgt et Multipress system fra Canes med komposittrør. Canes Multipress system leveres fra 16-63 mm som standard, men også opp til 75, 90 og 110 mm komplett med egnet verktøy.

Dette er en løsning som i motsetning til for eksempel kobberrør ikke krever sveising.

– Skulle vi sveiset her nå, så hadde vi ikke vært halvveis ferdig, tenker jeg, sier basen.

Han legger til dette er første gang de bruker rørsystemet, så han mener det vil gå enda fortere «når de får det litt mer inn i fingene».

– Vi regner vel cirka fire uker på et teknisk rom, hvis det skal sveives. Nå har det vært litt av og på, men dette vil vi bruke litt over to uker på, sier han.

– Så nesten en halvering av montasjetiden?

– Det er riktig, sier Bjørn Vidar Evensen.

Enkelt og fleksibelt

Prosjektleder Kai Skoglund hos Assemblin forteller at det var flere faktorer som gjorde at de falt ned på rørsystemet til Canes for dette prosjektet.

– Det er absolutt et miljøaspekt ved dette, siden løsningen blant annet innbefatter plastrør og ikke kobber, sier han.

I likhet med Evensen, nevner også Skoglund halveringen av monstasjetiden og at Canes` multipress-system både er enkelt å bruke, samtidig som det er fleksibelt.

– Det er enkelt for rørleggerne å jobbe med, når konseptet i seg selv er så enkelt, sier Skoglund og ramser opp flere fordeler:

  • Enklere deler å jobbe med, ikke minst lettere i vekt, noe som gagner rørleggeren som skal utføre jobben
  • Tidseffektivt
  • Unngår sveising
  • Slipper varmearbeider, noe som gir mindre risiko for uønskede hendelser

Han legger til at akkurat prosjektet på Amundrød passet veldig godt til dette produktet.

– Dette er et helt vanlig næringsbygg, som egentlig mest av alt innebærer å installere en varmepumpe. Det er veldig enkelt sted å bygge på og det mener jeg dette dette rørsystemet passer spesielt godt til, sier Skoglund.

Canes er en totalleverandør innen VVS, varme og komfortgulv og har i mange år hatt som mål å gjøre hverdagen enklere for rørleggere.

Det mener salgsansvarlig Sondre Try Aagesen hos Canes de prøver å gjøre her også.

– Canes sitt hovedmål er og har alltid vært å gjøre hverdagen til våre rørleggerkunder mest mulig lettvint og lønnsomt. Canes multipress system er med og bidrar til dette, sier Aagesen.

– Dette er fremtiden

Tilbake på det snart ferdige bygget til Port-Service Øst begynner det å gå mot lunsj for Bjørn Vidar Evensen og hans kolleger.

Både Evensen og hans kolleger forteller om sine arbeidsdager som rørlegger og om hvorfor dette rørsystemet gjør hverdagen litt enklere.

– Det trengs lite forkunnskaper for å jobbe med disse rørene og derfor kreves ikke noen med spesialkunnskap på jobben. Samtidig er det færre tunge løft med plastrørene, noe som bedre for helsa og som gjør jobben lettere, smiler Marius Andersen.

Evensen legger til at de ikke har nok ansatte sveisere til at de kan være overalt hver eneste dag og at «det sier seg selv at hvis vi har fire sveisere på jobb, så kan ikke de være på ti prosjekter samtidig».

– Det er ikke sikkert dette systemet passer for alle typer prosjekter og til alle dimensjoner, slik det er i dag. Men ja, jeg tror dette er fremtiden på sikt. Ikke bare på grunn av det miljømessige aspektet, men også fordi er det er tidsbesparende og gir oss rørleggere en enklere hverdag, avslutter Bjørn Vidar Evensen hos Assemblin.

SNART FERDiG: Rørlegger Bjørn Vidar Evensen og kollegaene fra Assemblin er snart ferdige med det tekniske rommet på det nye bygget til Port-Service
Powered by Labrador CMS