Annonsørinnhold:

Tryggere tilnærming med totale systemer

I en bransje som tidvis sliter med produktivitet og effektivitet, forsøker Høiax å henge med på dagens krav til både systemutvikling, bedre logistikk og ikke minst, økt kompetanse.

Published Last updated

I en bransje som tidvis sliter med produktivitet og effektivitet, forsøker Høiax å henge med på dagens krav til både systemutvikling, bedre logistikk og ikke minst, økt kompetanse.

- Vi må ikke bare ta høyde for hvordan verden har blitt, men også framtidsutsiktene for hvordan verden kan bli, sier administrerende direktør for Høiax, Thomas Buskoven.

I 2019 fortsetter Høiax produktutviklingen mot smarthus, og det nye styringssystemet for romregulering de viste på VVS-dagene. Logistikk og produksjon effektiviseres gjennom nye rutiner og tre nye «plukk-roboter».

- Servicesenteret skal også videreutvikles for å gi kundene våre kompetanse, oppfølging og trygghet når de velger oss som leverandør, fortsetter Thomas.

Rørleggerne bør ha et ønske om å vite mer

Fakta:

  • Høiax ble grunnlagt i Fredrikstad i 1927
  • Høiax er en totalleverandør for varmesystemer.
  • Høiax er et norsk selskap eiet av danske MetroTherm og svenske Nibegruppen.
  • Høiax er en direkte leverandør til rørleggerne og har opparbeidet en solid rådgivende posisjon innenfor teknisk VVS, og er derfor en god motvekt til grossistene.

En rørlegger har som regel håndtert varmepumper eller satt inn beredere før. Høiax er likevel takknemlig for at rørleggerne har et ønske om å gjennomgå opplæring for systemene de jobber med.

- Dette har noe med trygghet på produkter, færre skader og effektivitet å gjøre. Det gjør det også enklere for de som eier rørleggerbedriftene som vil spare både tid og penger. Opplæring og et ønske om kunnskap er superviktig, sier kommersiell direktør Hans Wernersen.

I mars 2019 kommer Høiax til å starte opp et varmepumpekurs igjennom varmepumpeforeningen. Ved å ha tatt kurs og bestått eksamen blir man godkjent Novap-forhandler for å skifte ut oljefyr med varmepumpe. Kurset holdes 06.03.2019 i Fredrikstad.

- Utskiftningen som foregår nå fra oljefyring til varmepumper krever økt kompetanse, og vi tror vi kan hjelpe med å gjøre overgangen mer enhetlig. Kurset er ikke bare for kundene våre, men for alle som skal montere varmepumper, forklarer Thomas.

Suksesskriterier og konsekvenser

Høiax vektlegger økt kompetanse hos rørleggeren som det viktigste suksesskriteriet for å lykkes på det voksende varmepumpemarkedet.

- Nå som interessen for varmepumper stiger, vil vi se at stadig flere gjør feil fordi de ikke er seriøse nok. Vi vet at det er mange kompetente rørleggere i landet, og ønsker å hjelpe de i planleggingsprosessen. Det kan vi gjøre gjennom veiledning til valg av løsning for å gjøre denne omstillingsprosessen enklere for alle parter. Jeg vil også påstå at det er en fordel å kjøpe systemer av aktører som Høiax fordi alle komponentene våre passer perfekt sammen og gjør at systemet fungerer som tiltenkt, mener Thomas.

Hvordan sette opp et likt anlegg hver gang?

- Varmeanlegget vårt er installert mot en varmepumpe som er dimensjonert slik at det skal passe sammen. Det gjør at anlegget går optimalt. Derfor er det viktig at man kurses i både styringssystemet og hvordan man setter opp et anlegg likt hver gang. Dette gir et bedre resultat for sluttkunden, sier Hans.

- Fordelen ved å være en total systemleverandør er at vi vet hva som fungerer best sammen. Vi prøver å være tydelig på at et varmeanlegg er dimensjonert på en spesifikk måte, og skal se likt ut hver gang du gjør det, fortsetter Thomas.

Systemer fra Høiax har full sporbarhet slik at de har oversikt over alle komponenter som inngår i prosjektene. Dette skaper ytterligere sikkerhet dersom noe skulle skje. Mange rørleggere blander forskjellige typer komponenter fra ulike leverandører, som gir mangel på garanti. Høiax tar ansvar for sine systemer.

- Det er smart å velge en solid leverandør som gir deg en garanti dersom noe skjer. Vi har konkurrert i bransjen i 92 år, og det skal man ikke kimse av, legger en stolt Hans til.

Powered by Labrador CMS